OPENBARE VERGADERING OP WOENSDAG 28 MEI 2003.
 
 Aanwezig : de leden mevr. Alberts (SP), mevr. Asante (PvdA), de heer Asscher (PvdA), de heer J.L. Bakker (SP), de heer H. Bakker (LA), de heer H.H.G. Bakker (LA), de heer Bijlsma (PvdA), mevr. Bruines (D66), de heer Van der Burg (VVD), mevr. Buurma-Haitsma (VVD), mevr. Codrington (GroenLinks), mevr. Dalm (GroenLinks), de heer Flos (VVD), mevr. Van der Garde (PvdA), mevr. Geerdink (VVD), de heer Goring (VVD), de heer De Graaf (CDA), de heer Halbertsma (PvdA), de heer Huffnagel (VVD), de heer Isik (VVD), de heer Jamari (PvdA), mevr. Kalt (Amsterdam Anders/De Groenen), de heer Klerks (PvdA), de heer Manuel (D66), de heer Marres (PvdA), mevr. Meijer (SP), de heer Nederveen (VVD), de heer Nijman (PvdA), de heer Olij (PvdA), mevr. Van Oudenallen (Mokum Mobiel'99), mevr. Özütok (GroenLinks), de heer Paquay (SP), mevr. Van Pinxteren (GroenLinks), de heer Van Poelgeest (GroenLinks), de heer Res (CDA), de heer Reuten (PvdA), mevr. Riem Vis (PvdA), mevr. Sargentini (GroenLinks), mevr. Schaapman (PvdA), mevr. Spee-Rouppe van der Voort (CDA), de heer Weenink (CDA), mevr. Van der Wieken-de Leeuw (VVD), de heer De Wolf (PvdA), de heer Zafer Yurdakul (D66) en de heer Zati Yurdakul (PvdA).
 Afwezig : geen der leden.
 
 Aanwezig : de wethouders mevr. Belliot (PvdA), de heer Dales (VVD), de heer Van der Horst (VVD), mevr. Maij (CDA), de heer Oudkerk (PvdA) en de heer Stadig (PvdA).
 Afwezig: geen der wethouders.
 

Middagzitting op woensdag 28 mei 2003.

 
 Voorzitter: het raadslid A. Bijlsma, plv. voorzitter
 
 Secretaris : mevr. mr. A.M. Smeets, griffier
 
 De VOORZITTER: De Commissie voor de Werkwijze heeft zojuist besloten dat er aanleiding is voor een middag- en een avondzitting. De heer Wolf is vanmiddag niet aanwezig.
 
 De VOORZITTER: Ik stel voor, thans eerst na te gaan welke punten van de agenda zonder discussie en hoofdelijke stemming kunnen worden afgedaan.
 
  Conform besloten.
 
....................................................
.............................................................................
..........................................  15
  Voordracht van Burgemeester en Wethouders van 15 mei 2003 inzake het onteigeningsplan Noord-Zuidlijn (Gemeenteblad afd. 1, nr. 224).
 
 15A
  Nota van wijziging van Burgemeester en Wethouders van 27 mei 2003 inzake het onteigeningsplan Noord-Zuidlijn (Gemeenteblad afd. 1, nr. 239).
  16
  Voordracht van Burgemeester en Wethouders van 15 mei 2003 tot herziening van de grenzen voor het grootstedelijk project Noord-Zuidlijn ter plaatse van Sixhaven in Amsterdam-Noord (Gemeenteblad afd. 1, nr. 225).
 
 Mevr. MEIJER (stemmotivering): Ik leg een stemverklaring af voor zowel punt 15 als punt 16. Zoals de Raad begrijpt, kunnen wij geen goedkeuring geven aan zaken die de Noord-Zuidlijn faciliteren. Wij stemmen tegen de voorstellen.
 
 De voordracht (nr. 224) wordt zonder discussie en hoofdelijke stemming goedgekeurd; de Raad neemt mitsdien het besluit, vermeld onder nr. 224 van afd. 1 van het Gemeenteblad, met inachtneming van de nota van wijziging onder nr. 239 van afd. 1 van het Gemeenteblad en met inachtneming van de door het raadslid Meijer gevraagde aantekening.
 
  De nota van wijziging (nr. 239) wordt voor kennisgeving aangenomen.
 
  De voordracht (nr. 225) wordt zonder discussie en hoofdelijke stemming goedgekeurd; de Raad neemt mitsdien het besluit, vermeld onder nr. 225 van afd. 1 van het Gemeenteblad, met inachtneming van de door het raadslid Meijer gevraagde aantekening.
 
  Wethouder Dales betreedt de vergadering.
..................................................................
.................................................
........................................................
.......................................................................
 
 De vergadering wordt om 16.40 uur geschorst tot 19.30 uur.